Avbytare: Anders Ohlsson (mv), Mathias Herrström, Fredrik Odell, Carl Odell och Philip Mattsson.

Oliver Oliveros ut - Ali Adigüzel in 82 min
Carl Mattsson ut - Christian Ahlström in 88 min
Ali Adigüzel ut - Carl Mattsson in 89 min

MATCHKOMMENTARER
Grus i maskineriet och tredje raka matchen utan seger för ÖT Smygehuk. Johannes Jönsson var tillbaka i målet och förpassade comebackande Anders Ohlsson till bänken. Vi tvingades att göra hela 5 förändringar sen sista matchen mot Svedala där bland annat Adam Norén är skadad och Oliver Wilson var avstängd. Nyförvärvet Gustav Lindquist gjorde comeback och junioren Ali Adigüzel startade till vänster på mitten. Matchen spelades under stora delar i skyfall och Kulladals IP orkade inte suga åt sig allt vatten vilket gjorde planen vattensjuk. Matchen inleddes något trevande från båda lagen och det märktes att det var mycket som stod på spel. Efter 10 minuter får Sebastian Lindahl gult kort för en sen glidtackling. I den 13:e minuten vinner Kulladal bollen mitt på vår planhalva ochman spelar upp på en forward som spelar in bollen bakom vår backlinje till en helt fri Kulladalspelare som säkerligen är 3 meter offside och spelaren har bara att rulla in 1-0. Stora protester förstås från bortalaget men den assisterande domaren stod fast vid att hela anfallet var EN situation vilket gjorde att målgöraren inte var offside... Vi förstod ingenting och direkt efter matchen var han fortfarande säker på sin sak att det inte var offside. Efter några minuters bläddrande i regelboken fann han att... just det, han hade helt fel. Målet (kallduschen) till 1-0 skulle aldrig blivit godkänt. Känns lite som att offside lärde man sig när man var tio år och ändå kan man gå på linjen i division 4 och göra ett så stort misstag. Vi försökte dock ta oss samman och kämpa oss tillbaka i matchen. Lite senare kom nästa kalldusch. I den 29:e minuten får Sebastian Lindahl sitt andra gula kort och blir därmed utvisad. En man kort under resterande 61 minuter. En olycka kommer sällan ensam heter det ju. I den 32:a minuten blir målvakten Johannes Jönsson skadad och tvingas bryta. In i målet kommer stand-in Anders Ohlsson. Kulladal har så klart mer boll än oss då man är en man mer men vi lyckas hålla underläget till 1-0 till paus. I paus byts Ali Adigüzel ut och in kommer en pånyttfödd Mathias Herrström som gjorde ett kanoninhopp senast mot Svedala. ÖT Smygehuk börjar den andra halvleken positivt och i den 47:e minuten slår Johan Hellström ett inlägg från högerkanten mot första stolpen där Carl Mattsson når högst och nickar mot första krysset men målvakten får upp en hand och räddar till hörna. I den 50:e minuten kommer Kulladal runt till höger och slår ett inlägg där Anders Ohlsson gör en fin räddning på ett friläge. I den 60:e minuten spelar Mathias Herrström ner bollen till Oliver Oliveros i straffområdet och Oliver tar sig ner till den förlängda mållinjen och spelar bollen snett bakåt till Carl Mattsson som skjuter men bollen smiter precis utanför stolpen. Nära kvitterind där. I den 61:a minuten spelar Kulladal in från höger där en spelare får fritt skottläge i straffområdet men Anders Ohlsson gör en fantastiskt fotparad. I den 62:a minuten slår Kulladal ett nytt inlägg där en forward nickar men Anders Ohlsson räddar storstilat. Returen skjuter Kulladal i stolpen och nästa retur slår en offsidestående forward i mål till 2-0. Riktigt surt att få två såna skitmål i nacken. Rättvist i och för sig men ändå. Efter 63 minuter går Christian Ahlström ut och in kommer Fredrik Odell som mittback. I den 65:e minuten slår Kulladal ett inlägg från höger där man är fri från nära håll men Anders Ohlsson gör ännu en kanonräddning med en fotparad ut till hörna. Efter 72 minuter går en halt Victor Larsson ut och in kommer Carl Odell och vi satsar offensivt trots en man kort. Desimerade går vi över till 3-4-2 och jagar mål. I den 82:a minuten går Oliver Oliveros ut till förmån för Ali Adigüzel. I den 83:e minuten kommer Patrik Lippe fint fram på högerkanten och Patrik slår ett hårt inlägg jämns med marken mot bortre delen av straffområdet där Carl Odell dyker upp och drar på ett skott som går i mål ribba in och reducerat till 2-1 och nytt hopp. Detta var Carls 2:a seriemål i år. I minut 88 går Carl Mattsson ut och in kommer Christian Ahlström i anfallet. Minuten senare kommer Carl Mattsson in igen och ut går Ali Adigüzel. Matchen slutar med en 2-1 förlust där det kändes som om väldigt mycket gick emot oss. Anders Ohlsson i målet gjorde en ny kanonmatch och höll spänningen i matchen. Nya tag nästa vecka! I nästa match väntar IFK Klagshamn på lördagen den 16:e augusti klockan 14:00 på Smygehamns IP.